Technisch Proefveldmedewerker – Nieuw Zuijdher – Emmen

  • Emmen

Nieuw Zuijdher

Ons bedrijf groeit! Ben jij gedreven en enthousiast en werk je graag samen in een veredelingsteam? Dan hebben wij een uitdagende functie alsOver de functie
Als technisch proefveldmedewerker ben je actief aanwezig in het veld. Je bepaalt de geschiktheid van de gronden voor de uitzaai, volgt de teelt, bepaalt de onkruidbestrijding en bemesting aan de hand van waarnemingen in het veld en analyses, die je uit hebt laten voeren. De uitzaai voer je uit met proefveldzaaimachines, welke GPS gestuurd zijn. Gedurende de bloeiperiode selecteer je de niet geschikte planten en stuurt hierbij een groepje mensen aan in hetzelfde werk. Tussendoor blijft de algehele plantgezondheid en plantontwikkeling een aandachtspunt. In de oogst ben je actief met proefveldcombines en zorg je samen met je collega’s dat de oogst gestructureerd en accuraat verloopt. Opvolgend hieraan, zullen de zaden op onze locatie geschoond worden en weer gereed gemaakt worden voor de vervolg uitzaai.

Voorafgaand aan de uitzaai heb je het zaaiplan in Minigis ingetekend. Dit gebeurt op kantoor. Alle percelen worden vooraf op GPS ingereden en overgezet in Minigis. Dit vormt weer de basis voor het totaalplan, waarbij per perceel de info op de zaaimachine wordt overgezet. Controle op goede werking hiervan is een belangrijke taak van de technisch proefveldmedewerker. Dit alles doe je ten dele in teamverband, maar ook zelfstandig.

Over het bedrijf

Wij zijn een een succesvol, innovatief en dynamisch plantenveredelings- en zaadbedrijf. De focus van onze activiteiten is de ontwikkeling van hoogwaardig zaaizaad van innovatieve, gezonde rassen en mengsels voor uiteenlopende toepassingen in landbouw en recreatie. Met internationaal ruim 700 collega’s, waarvan een derde werkt in research, en vestigingen in zeven Europese landen zijn we ‘leading in breeding’. We denken groot, maar opereren met korte lijnen. Met ons enthousiaste team motiveren we elkaar en jou, om samen verder te groeien en om het iedere dag weer een beetje beter te doen.

Het team

De afdeling veredeling is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de veredeling en ontwikkeling van nieuwe, competitieve producten in voedergewassen. Binnen een toegewijd team van veredelaars en assistenten zorgen wij voor de ontwikkeling van nieuwe producten die onze rassenportfolio constant verbeteren, om zo de beste concepten te vermarkten. Naast de veredeling van voedergras, sorghum en intercrops, draagt het veredelingsteam in Ven-Zelderheide ook bij aan het winterkoolzaad hybride programma. Het winterkoolzaad kweekprogramma wordt in Duitsland uitgevoerd waarbij de locatie Ven-Zelderheide ondersteunt in zaaizaadproducties van de verschillende fases van het kweekprogramma. Met name hiervoor zoeken wij ondersteuning. Het veldwerk wordt uitgevoerd op een dynamisch akkerbouw bedrijf van 250 ha, waarin vooruitstrevend willen zijn wanneer het gaat om de landbouwkundige ontwikkelingen die heden ten dage gevraagd worden. Binnen het gemotiveerde en energieke team is er volop ruimte om je te ontwikkelen.

Wij zoeken een persoon met de volgende kwaliteiten

Opleidingsniveau MBO+/HBO

Praktisch en verbeteringsgericht gevoel voor agrarisch werk in plantveredeling

Technisch en teelt-technisch inzicht

Vaardig met agrarische machines, maar ook de bereidheid om zogenaamd handwerk te verrichten

Vaardig met GPS systemen op machines of bereid zich dit eigen te maken

Computervaardig in o.a. Word, Excel, inzicht in werking GiS systemen heeft een voorkeur

Gemotiveerde, accurate, efficiënte en goed gestructureerde werkhouding

In staat zijn zelfstandig werkzaamheden uit te kunnen voeren

Leergierig en in staat om ook complexere kennis van collega’s te leren en te delen

Kan complexe situaties overzien en handelt op basis van rust en overzicht

Salarisomschrijving

2300 – 3300

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:


Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Emmen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...